Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv Skidskytteförbundet


Det blev inte samma framgångar för de svenska herrarna i lördagens sprint i italienska Ridnaun, men Tobias Arwidson blev ändå 19:e man medan unge Oskar Ohlsson slog nytt personligt rekord på 23:e plats.
 
Trots en lovande start blev det ingen topplacering för Sebastian Samuelsson som missade hela sex skott och föll till 35:e plats i lördagens jaktstart i Hochfilzen. Martin Fourcade var tillbaka högst upp på pallen efter fyra nollor.
 
De svenska damerna imponerade återigen i IBU-cupen med tre åkare bland de tio främsta i lördagens sprint. Ingela Andersson var bara sju sekunder från segern som tvåa medan Elisabeth Högberg hamnande strax utanför pallen.
 
Både Linn Persson och Hanna Öberg klättrade ordentligt i lördagens jaktstart i Världscupen och blev 11:e och 15:e åkare i mål - och alla fyra svenskorna hamnade på poängplats. Kaisa Mäkäräinen avgjorde den spännande tävlingen på slutvarvet.
 
Under fredagen utsågs Svenska Skidskytteförbundet till årets specialidrottsförbund av Sport och Affärer. "Mycket hedrande", säger styrelseordförande Sofia Domeij.
 
Sebastian Samuelsson gjorde en ny fin tävling när han blev 13:e man i världscupsprinten i Hochfilzen, efter en bom och med fin fart i spåret. Norrmannen Johannes Thingnes Bö tog sin tredje seger i rad.
 
Mona Brorsson imponerande i spåret när hon blev 12:a i torsdagens sprint i Hochfilzen, trots en bom - och med ytterligare två svenskor på poängplats. Dorothea Wierer sköt två serier på 40 sekunder och slog Kaisa Mäkäräinen efter sekundstrid.
 
Elisabeth Högberg gav det svenska laget en jätteledning i mixstafetten i IBU-cupen, men några extraskott på den sista sträckan gjorde att Ryssland kom ikapp och tog hem segern till slut.
 
Ingela Andersson och Tobias Arwidson var bra med i spåret, men två straffrundor och alltför många extraskott gjorde att de fick nöja sig med femte plats i singelmixstafetten i italienska Rindnaun. Ryssland vann tätt före Tyskland.
 
Idag startar IBU-Cupen i Ridnaun, Italien. Först ut är SingelMix-stafett och MixStafett.
 
Det blev fyra dubbelsegrare bland juniorerna i söndagens Swe Cup-tävlingar i sprint på skidskyttestadion i Östersund. Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen visade fortsatt fin form och vann seniorklasserna klart.
 
Det blev inga topplaceringar för svenskarna i dagens jaktstarter i Världscupen, Mona Brorsson imponerade ändå med starkt skytte och avancerade till 16:e plats i mål. Kaisa Mäkäräinen och Johannes Thingnes Bö vann för andra dagen i rad.
 
Årets nationella skidskyttetävlingar inleddes med distanslopp både för juniorer och seniorer i ett snöigt Östersund, med tunga spår och besvärligt sikt på skjutvallen för åkarna.
 
Kaisa Mäkäräinen utklassade konkurrenterna i dagens världscupsprint i Pokljuka, efter fullt skytte och snabbaste åkning. Mona Brorsson sköt en bom och blev bästa svenska på 19:e plats.
 
Två segrar och totalt tre pallplatser summerar den första helgen i IBU-cupen för svensk del. Som många gånger förr bidrog vallateamet med sina kunskaper.
 

Postadress:
Ekshärads SF
Ekesbergsvägen 9
68360 Ekshärad

Kontakt:
Tel: 056341285
Fax: 0563-41285
E-post: asa.jonasson@telia.com

Se all info